TJAMPEN TRAVEXPERTEN
Gävle står som värd för veckans V75-omgång och nu står spikarna verkligen på kö. Det vimlar av favoriter med bra lägen och bevisad toppform.
Ett tag var jag inne på att använda mig av fem stycken singelstreck,jag besinnade mig dock och nöjer mig med tre! Risk för liten utdelning måhända,men jag är i alla fall tacksam för det lilla!!!
Gävle 30 november
Lopp 1 (1)PABLO BOKO R:4,10
Lopp 2 (6)MR KING R:5,9
Lopp 3 2 - 6 R:7,5
Lopp 4 1 - 3 - 6 - 7 - 10 R:2,12
Lopp 5 (8)JÄRVSÖFAKS R:9,5
Lopp 6 1 - 2 - 8 - 11 R:6,10
Lopp 7 1 - 2 - 3 - 4 - 7 - 12 R:6,9

LOPP 1 KLASS II 2140 auto:Dax för dagens första spik!Petri Salmela tränade (1)PABLO BOKO är en kanon i vardande (se kommentar i Hur gick det sedan Tjampen?). Imponerade oerhört här i Skellefteå under senhösten och som jag har väntat på att få se fyraåringen inom V75,det här vinner han lätt!!!!

 

LOPP 2 BRONS 2140 volt:Spik nr.2 och samma recept som i föregående lopp, (6)MR KING tränas av Salmela och körs av Jorma Kontio, ledning från start till mål,tackar,tackarrrr....(se kommentar i Hur gick det sedan Tjampen?)

 

LOPP 3 GULD 2140 auto:Hoppas här kunna klara mig med endast två hästar.(2)CANDLE LIGHTS verkar ha återfunnit sin tidigare formtopp och blir svårslagen från spets. Jag vågar dock inte lämna (6)PRINCE APANAGE utanför systemet och nöjer mig således med streck för dessa två. (Den vetgirige grunnar på hysteriskt formvässade (5)BELLMAN TÖLL och slitvargen (7)PLEASANT WINNER.)

 

LOPP 4 STOLOPP 2140 volt:Lite knepigare i detta stolopp, om nu förståss inte Salmela/Kontio vinner detta med (3)GLOBAL DAME.Jag plockar dock även med (1)FIA SMASH,(6)CHAZZI,(7)OLGANZA och (10)QUICK ADVICE,om inte annat så för att verka lite seriös!

 

LOPP 5 MJÖLKLOPPET 1640 auto:(8)JÄRVSÖFAKS jagar sin 31:a raka seger, visserligen visade SCARLETT KNIGHTS förlust mot PERFECT SUND att allt kan hända i trav, men nääee jag tror inte på ett nytt blixtnedslag,spik!!!

 

LOPP 6 SILVER 2140 auto:Kan bli en ny Salmela/Kontio seger här,denna gång med vasse (2)SELF TIMER.Jag hoppas dock på ett något förhöjt V75-värde och streckar även (1)COM MAESTRO,(8)COLOUR AUGUST och (11)ALF BROLINE!

 

LOPP 7 KLASS I 2640 volt:Dagens andra småproblematiska lopp.Jag streckar följande sex hästar:(1)ACE BROLINE,(2)DON SOMOLLI,(3)JUNIOR SPOCK,(4)PREGNESKO ÅS,(7)BRUNTON TILLY och (12)MÄLARBUSEN.Måste tillstå att jag skrockar belåtet och funderar på den utdelade återbäring som ska tilldelas mig!  

TILLBAKA TILL INDEX!
EFTER-
TANKE
Vad var det egentligen som hände i Gävle idag?
Varför var PABLO BOKO utbytt mot en helt annan häst än den vi såg här i Skellefteå?
Varför missade Kontio från springen med MR KING?
Varför visade CANDLE LIGHTS inget av sin startsnabbhet?
Varför var PYROLA SUND helt bortglömd av mig?
Varför rankade jag ned AGGAS FILUR?
Varför spikade jag inte DON SOMOLLI?
FRÅGOR,FRÅGOR,FRÅGOR...och ett givet unisont och skoningslöst svar!
"Jag är en förlorare,en klantskalle med inskränkt tunnelseende,en dunderflopp, en detroniserad Tjamp, en.....fast det förståss, morgondagens V65:a på Färjestad ser oförskämt enkel ut!!! "